3Mózes

3. fejezet

Hálaáldozatok törvénye

1 Hogyha hálaáldozattal áldozik valaki, ha tulokféléből: akár hímmel, akár nősténnyel áldozik, ép barmot vigyen az Úr elé!

2 És tegye a kezét az ő áldozatának fejére, és ölje meg azt a gyülekezet sátorának nyílásánál, és Áron fiai, a papok öntsék a vért körös-körül az oltárra!

3 Azután vigyen a hálaáldozatból tűzáldozatot az Úrnak: a kövérjét, amely a belet takarja, és mindazt a kövérjét, amely a belek között van! 2Móz 29,13

4 A két vesét is és a rajtuk lévő kövérséget, amely a véknyaknál van, és a májon lévő hártyát a vesékkel együtt vegye el!

5 És füstölögtessék el azt Áron fiai az oltáron az égőáldozattal együtt a tűzön lévő fán! Tűzáldozat ez, kedves illatú az Úrnak. 2Móz 29,4; 3Móz 6,12

6 Hogyha pedig valaki juhféléből áldozik hálaáldozatot az Úrnak, akár hím, akár nőstény legyen az, épekkel áldozzék!

7 Ha bárányt visz ő az ő áldozatául, vigye azt az Úr elébe!

8 És tegye a kezét az ő áldozatának fejére, azután ölje meg azt a gyülekezet sátora előtt, és az Áron fiai öntsék a vérét az oltárra körös-körül!

9 Azután áldozzék az Úrnak e hálaáldozatból tűzáldozatot: a kövérjét, a farkát egészen, amelyet a hátagerézdi végénél vágjon el, és a belét takaró kövérjét és minden kövérjét, amely a belek közt van!

10 És a két vesét is és a rajtuk lévő kövérséget, amely a véknyaknál van, és a májon lévő hártyát a vesékkel együtt vegye el!

11 És füstölögtesse el azt a pap az oltáron! Tűzáldozati eledel ez az Úrnak.

12 Hogyha kecskével áldozik valaki, azt is az Úr elé vigye!

13 És tegye kezét annak fejére, és ölje meg azt a gyülekezetnek sátora előtt, és öntsék az Áron fiai annak vérét az oltárra körül!

14 És áldozzék abból tűzáldozatot az Úrnak: a kövérjét, amely betakarja a belet, és mindazt a kövérjét, amely a belek között van!

15 A két vesét is és a rajtuk lévő kövérséget, amely a véknyaknál van, és a májon lévő hártyát a vesékkel együtt vegye el!

16 És füstölögtesse el azokat a pap az oltáron tűzáldozati eledelül, kedves illatul! A kövérje mind az Úré legyen!

17 Örökkévaló rendtartás legyen a ti nemzetségeiteknél minden ti lakhelyeteken: semmi kövért és semmi vért meg ne egyetek! 1Móz 9,4; 3Móz 17,10

...

Betűméret


Olvasási beállítások

Keresés a Bibliában